Zum Inhalt springen

Az Eberspächer iránymutató technológiai komponensei

 

A modern kipufogó-rendszerek a károsanyagok 90%-át képesek kiszűrni. Ehhez jelentősen hozzájárult az Eberspächer. Gondoskodunk róla, hogy ez a fejlődés folytatódjon!
Innovatív ActiveSound/ActiveSilence-technológiánk nagyon hatékony zajcsillapítást valósít meg és a hagyományos zajcsillapítási megoldásokat a tömeg tekintetében is túlszárnyalja. Ugyanez a rendszer az ActiveSound segítségével azonban ugyancsak képes a nyílásoknál létrejövő zajok minőségének javítására.
A vékonyfalú struktúrák, az alternatív alapanyagok, az innovatív gyártásfolyamatok és az újszerű koncepciók alkalmazásával a hagyományos kipufogórendszerekkel összehasonlítva akár 50 százalékig terjedő tömegmegtakrítást is el tudunk érni.
Az ugyanakkora teljesítményt kisebb lökettérfogatú motorokkal elérhetővé tevő motorkoncepciók nem csak a fogyasztást csökkentik, hanem a kipufogógázok hőmérsékletét is. Az alapjáraton üzemelő motor leállítási fázisai, mint például kigurulás közben, a hőmérsékletértékeket is a katalizátorok működésbe lépési határértékei alá csökkentik. Az Eberspächer elektronikai moduljai az ilyen esetekben biztosítják az elektromos katalizátorfűtés működését és ezáltal hatékonyan támogatják a károsanyag-kibocsátási értékek javítását.
Az Eberspächer biztonságos működést garantáló energiatároló moduljai lehetővé teszik a rekuperációval nyert mechanikai és hőenergia közbenső tárolását és azt az igényeknek megfelelően újra az elektromos vagy hibrid hajtással rendelkező gépkocsik nagyteljesítményű fogyasztóinak rendelkezésére bocsátják. Ez speciálisan a gépkocsik elektromos rendszerének 48 voltos részhálózatában biztosít rendszerelőnyöket.
A hibrid és elektromos motorok kevés maradékhőt kínálnak a jármű kellemes fűtéséhez. Nagyteljesítményű fűtési rendszereink az új autótervekre vannak szabva - ahogyan a megfelelő klímarendszerek is.