Zum Inhalt springen

A Nulla hiba stratégia

A hibák kijavításánál sokkal célszerűbb megakadályozni azok kialakulását. Ez az a szempont, amit minőségpolitikánk során követni kívánunk.

Célunknak tűztük ki, hogy az Eberspächernál a hibarátát nullára csökkentsük: a vállalkozás minőségre ható eljárásait és folyamatait ezt a szempontot szemünk előtt tartva tervezzük meg és felügyeljük. Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy sem az embereknél, sem a gépeknél nem zárható ki teljesen a hibás teljesítmény. Ennek belátása lehetővé teszi a hibák helyén történő kezelését.

A kívánt eredménytől való egyszeri eltérésben nem találunk semmi megvetendőt, hanem kiindulópontként tekintjük, ahonnét javítani lehet. És ezt folyamatosan: a minőségi lét alaptétele a folyamatos javítás.

Minden hibából tanulunk, ezzel pedig következetesen elejét vehetjük az ismétlődésnek. A hibából merített tapasztalatokat rendszeresen továbbítjuk, hogy a lehetséges hibaforrásokat a teljes vállalatcsoporton belül korán felismerhessük. Ezzel az eljárással mérhető eredményeket érünk el: termelésünk szinte folyamatosan nulla hiba szinten üzemel.

Ez egy olyan teljesítmény, melyet elismernek: ügyfeleink rendszeresen dicsérik nulla hibás elemeinket és kiváló termékminőségünket.